Vés al contingut
05/03/2019 / eicascanticblog

Inscripcions obertes “Grup de dones: Construïm el nostre espai”

 

cartell grup dones soc

Des de l’Espai d’Inclusió i Formació Casc Antic (Eicascantic), us informem d’un nou projecte que estem engegant: un grup de dones que pateixen o han patit violència masclista, directa o indirectament.

       Ø  A qui va dirigit?

El projecte es dirigeix a dones afectades per la violència masclista, residents a Barcelona i rodalies, majors d’edat i que almenys tinguin un nivell bàsic de comprensió i expressió en llengua castellana (donada la tipologia de tallers, que tot i que s’adapten a les dificultats de la llengua, requereixen d’un mínim per tal de poder dinamitzar un grup). No es requereix que es trobin en situació administrativa regular.

      Ø  Quin és l’objectiu?

La finalitat és fomentar l’autoestima, l’autonomia i l’apoderament de dones d’origen divers mitjançant la creació d’un nou espai de diàleg i reflexió que fomenti la solidaritat, confiança i sororitat entre elles.

Es tractarà de proporcionar un context d’enteniment i acolliment que els faciliti l’expressió de les seves experiències per tal de poder encaminar els objectius a curt i llarg termini en l’assistència professional, i millorar el seu estat emocional.

     Ø  Què oferim?

  1. Tallers: Cada dimarts es realitzarà una sessió de dues hores en les quals es treballarà a partir de dinàmiques grupalsque aniran dirigides a fomentar l’adquisició d’eines per afavorir l’autoconeixement i l’autoestima de les participants, a més de generar un espai d’expressió i gestió de les emocions. També, s’oferirà un taller de dues sessions  sobre tècniques de relaxació, amb l’objectiu de generar un espai de desconnexió i introspecció, ajudant a reduir la tensió física i/o mental. D’altra banda, es durà a terme un taller sobre expressió artística que té per finalitat el foment de la cooperació i l’establiment de vincles entre les dones mitjançant activitats manuals en què conflueixen la tècnica i la creativitat.
  2. Servei d’informació, assessorament, acompanyament i mediació: Atencions personalitzades, confidencials i integrals per tal d’oferir assessorament i acompanyament a les donesque ho demandin, oferint informació sobre recursos específics, derivació i acompanyament segons la necessitat.  Es tractarà d’ajustar a les característiques concretes i les necessitats específiques de cada usuària.
  3. Assessoria jurídica: Servei d’assessoria jurídica personalitzat en relació a situacions de violència i/o discriminació per raons de gènere a aquelles dones que ho demandin, oferint acompanyament i suport durant processos judicials.
  4. Per últim, el projecte contempla un servei de guarderiaper als infants de les dones que assisteixin a les diferents activitats.

  Ø  Quan i on es durà a terme?

El projecte es realitzarà, principalment, a la seu social de l’entitat, situada al c/ Comerç 42 de Barcelona, tot i que alguns taller es realitzaran al Casal de Barri Pou de la Figuera.

El grup s’iniciarà el dimarts dia 12 de març i finalitzarà el dimarts 16 d’abril, constant amb un total de 6 sessions de dues hores cadascuna. L’horari serà de 17:30 a 19:30.

Ø  Contacte:

Helena Martínez: mediacio@eicascantic.org

Telf: 93 268 49 43

Deixa un comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s