Vés al contingut
18/12/2012 / eicascanticblog

Alfons Formariz: “EICA pretén ser alguna cosa més que una acadèmia barata de caritat laica”

Alfons és part d’EICA des dels seus inicis. Als anys vuitanta, ja donava classes i col·laborava en la creació d’una entitat que, com ell molt bé explica, és sobretot una intenció, “un projecte utòpic” de participació social crítica i compromesa. La seva experiència ens ajuda a entendre els valors sobre els quals EICA s’ha construït al llarg dels anys.

Foto_alfons

¿Com vas conèixer EICA i quan vas començar a col·laborar?

La vaig conèixer quan encara era una vocalia de l’Associació de Veïns del Casc Antic al carrer Tantarantana, més o menys en els primers 80. A partir de llavors he anat col·laborant amb més o menys intensitat en funció de la meva disponibilitat.

¿Quines tasques has realitzat des de llavors?

Normalment fent classes. Al començament de Ciències Naturals al Graduat Escolar, quan EICA es deia AFPACA (!) i estava a Sant Pere més Alt. En l’última etapa entre Comerç, l’escola Cervantes, la Sèquia/Pl. Marquilles, Comerç, he fet Acollida, Alfa i ara Neo.

¿Què  fa que segueixis col·laborant amb EICA? ¿Quina és la teva motivació?

En el meu cas la pregunta la faria al revés. Per quins motius deixaria de col·laborar? Quan cregués que EICA ja no pretén ser alguna cosa més que una acadèmia barata de caritat laica. Quan no pretengués que la gent que hi participem (col·laboradors, contractades, alumnes) ens trobem bé i gaudim amb l’esforç, quan no pretengués ser un projecte solidari i de justícia redistributiva, quan no pretengués que el seu clima fos el d’una ciutadania crítica i participativa, quan deixés de pretendre ser un projecte utòpic. Faig servir pretendre i no aconseguir, perquè personalment em conformo amb la intencionalitat operativa, no tant en els resultats, sovint difuminats i difícils de detectar.

¿Com definiries, en poques paraules, el treball de EICA i la teva visió personal de la entitat?

Per a mi, EICA és… una intenció (crec que ja ho he dit en el punt anterior). I la seva subsistència a través del temps un miracle laic. Esperem que els deus de la cooperació social crítica la continuïn fent possible.

Deixa un comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s