Vés al contingut
30/11/2009 / eicascanticblog

25N_Dia contra la violència vers les dones a EICA

El passat dia 25 de Novembre vam realitzar a la seu d’EICA un taller per visibilitzar i treballar el Dia Internacional contra la Violència vers les Dones (Violència Masclista), adreçat als grups de joves i dones.

Un 25 de Novembre, però de 1960, les germanes Mirabal van ser brutalment assassinades per oposar-se al govern militar del dictador Trujillo, a la República Dominicana. És per això que des de 1981 es ve celebrant aquest Dia, en denúncia per aquest tràgic esdeveniment, i en solidaritat amb totes aquelles dones víctimes d’aquesta violència terrible, les dones que han patit i pateixen la violència per part de les seves parelles, ex-parelles i d’altres.

Amb aquest taller hem pretès crear un espai de reflexió i de debat intergeneracional, on tractar aspectes com les diferències entre sexe i gènere, la socialització diferenciada que existeix entre dones i homes, qüestions de masculinitat i feminitat, estereotips de gènere, diferents formes de violència, etc…

Per portar-lo a terme vam comptar amb l’ajuda de Mounsif Takkal, antic col•laborador de l’entitat, qui es va oferir per fer d’intèrpret per tal que així el missatge contra el masclisme quedés més clar.

Com aspecte positiu cal destacar el canvi progressiu de mentalitat entre els més joves en la forma d’entendre les relacions entre homes i dones, i el suport donat a les dones perquè sentin que dones i homes som iguals. Perquè és la SOCIETAT i NO la NATURALESA qui establix les desigualtats entre homes i dones.

Finalment, un missatge va quedar clar: “la VIOLÈNCIA vers les DONES MAI no es pot JUSTIFICAR”.

Deixa un comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s